Stilwerk Design Gallery

Editorial
Projektraum 1.0
2011

IN ADDITION TO THE OVERALL FURNISHING CONCEPT FOR THE ELBPHILHARMONIE HAMBURG EVA MARGUERRE, MARCEL BESAUAND DANIEL SCHÖNING HAVE DESIGNED A NEW FURNITURE SERIES SPECIFICALLY FOR THE FOYERS OF THE CONCERT HALLS, CONSISTING OF A HIGH TABLE, A BENCH AND A SIDE TABLE. FOR THE SKY LOUNGE THEY DEVELOPED A NEW
Unter dem Motto „Projektraum 1.0“ zeigt die stilwerk limited edition design gallery erstmals ausgewählte Prototypen und Objekte von acht außergewöhnlichen Nachwuchs-talenten:
Daniel Klapsing / Elisa Strozyk / Eva Marguerre / Marcel Besau / Marie Burkhard / Milia Seyppel / Reinhard Dienes / Sebastian Herkner

Vernissage am Donnerstag, den 21. Juli um 19 Uhr
Ausstellung vom 22. Juli bis 18. August 2011

stilwerk limited edition design gallery
Große Elbstraße 68, 7. OG / Hamburg

stilwerk designgallery
www.stilwerk-designgallery.com


THE FURNITURE DESIGNS FOR THE FOYERS AND THE SKY LOUNGE WILL, IN ADDITION TO THE SPECIFICATION IN THE ELBPHILHARMONIE, BE PRODUCED IN SERIES BY A RENOWNEDMANUFACTURER FROM SPRING 2017. CONCEPT FOR THE FOYERS OF THE SMALL AND THE GRAND CONCERT HALL EVA MARGUERRE, MARCEL BESAU AND DANIELSCHÖNING HAVE CREATED A NOTICEABLY RELATED PRODUCT FAMILY, THAT IS USED IN THE FOYER AROUND THE GRAND CONCERT HALL. THE SINGLE ELEMENTS OF THE FAMILY, THE HIGH TABLE, THE BENCH AND THE SIDE TABLE, BECOME RECOGNISABLE ELBPHILHARMONIE FURNITURE. IN THE FOYER OF THE GRAND CONCERT HALL THE FURNITURE IS SPECIFIED IN WHITE, FOR THE FOYER OF THE SMALL CONCERT HALL THE FURNITURE IS FEATURED IN BLACK. CENTRAL TO THE DESIGN PROCESS WERE THE HIGH REQUIREMENTS ON THE USAGE AND EXPOSURE OF FURNITURE IN PUBLIC SPACES. THUS, ALL OF THE FURNITURE’S SURFACES ARE EASILY EXCHANGEABLE AFTER EXCESSIVE USE. THE HIGH TABLE CONSISTS OF A POWDERED STEEL FRAME THAT HOLDS THREE CIRCULAR LEVELS. A MARBLE SLAB IS INSERTED ON THE TOP STEEL PLATE TO FORM THE TABLETOP. THE TWO LOWER LEVELS OFFER ADDITIONAL STORAGE SPACE. DESIGN LANGUAGE AND MATERIALITY FOR THE SIDE TABLE AND THE BENCH, THE OTHER TWO PIECES IN THIS FAMILY, ARE DEDUCED FROM THE HIGH TABLE. POSITIONED ALONGSIDE THE SIDE CORRIDORS IN FRONT OF THE GLASS FACADE, THE NEW FURNITURE DESIGNS ENABLE THE VISITORS TO ENJOY THE SPECTACULAR VIEW. OVERALL, THE PRODUCT FAMILY IS CHARACTERIZED BY A FORMAL RESTRAINT AND A SIMPLE GEOMETRY. THE NATURAL-NESS OF THE MARBLE AS WELL AS THE UPHOLSTERY OF THE BENCH CONTRAST WITH THE LIGHTWEIGHT CONSTRUCTION OF THE STEEL FRAME. IT VISUALISES HARMONIOUSLY THE MAIN IDEA BEHIND THE INTERIOR CONCEPT. DANIEL SCHÖNING WRS ARCHITEKTEN UND STADTPLANER GMBH WWW.WIRSIND.NET PHOTOS NINA STRUVE ELIAS HASSOS IWAN BAAN